Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g cebuli, przekrojonej na pół
- 500 g twarogu, półtłustego, pokrojonego na kawałki
- 100 g śmietany, 18% tłuszczu
- 4 ¼ łyżki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżki szczypiorku, świeżego, drobno pokrojonego (opcjonalnie)
- 500 g wody
- 800 g ziemniaków, nieobranych, małych (ok. 3-4 cm dł.)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1569 kJ / 374.8 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 516 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lane kluski
25min
Kluski kładzione
15min
Ser do smarowania
1h
Kluski francuskie z Varomy
20min
Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej
1 Std. 30 Min
Mizeria z cienko krojonych ogórków (TM5)
10min
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
1h 40min
Pasta jajeczna
5min
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50 Min
Jajka z ziemniakami w sosie musztardowym
1h 5min
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40min
Purée ziemniaczane
50 Min