Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g cebuli, przekrojonej na pół
- 500 g twarogu, półtłustego, pokrojonego na kawałki
- 100 g śmietany, 18% tłuszczu
- 4 ¼ łyżki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżki szczypiorku, świeżego, drobno pokrojonego (opcjonalnie)
- 500 g wody
- 800 g ziemniaków, nieobranych, małych (ok. 3-4 cm dł.)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1569 kJ / 374.8 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 516 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem ze szparagów
45min
Kluski kładzione
15 Min
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55 min
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1 godz.
Lane kluski
25min
Ciastka Amerykany
1 godz. 30 min
Jajka z ziemniakami w sosie musztardowym
1h 5min
Ser do smarowania
1 godz.
Kluski scykane (hałuski)
45min
Jajka w szarym sosie
40min
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50min
Skubaniec z owocami
3j 40 menit