Tortellini à la ricotta et aux épinards

Tortellini à la ricotta et aux épinards

5.0 8 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 9 godz.
8 portions

Składniki

La farce (la veille)
  • 250 g d'eau
  • 250 g d'épinards surgelés
  • 15 g d'échalote
  • 20 g de beurre
  • 200 g de ricotta fraîche
  • 1 pincée de sel
  • 1 pincée de poivre noir moulu
Les tortellini (le jour même)
  • 300 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 100 g de semoule de blé dur
  • 4 œufs
  • 10 g d'huile d'olive
  • 1 c. à café de sel

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 294.3 kcal / 1231.2 kJ
Białko 12.4 g
Tłuszcz 9.6 g
Węglowodany 39.9 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 391.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...