Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La farce (la veille)
- 250 g d'eau
- 250 g d'épinards surgelés
- 15 g d'échalote
- 20 g de beurre
- 200 g de ricotta fraîche
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre noir moulu
Les tortellini (le jour même)
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 100 g de semoule de blé dur
- 4 œufs
- 10 g d'huile d'olive
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1231.2 kJ / 294.3 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 39.9 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 391.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croquettes patate douce-jambon
3sa
Curry thaïlandais au poulet et aux asperges
1 Std. 15 Min
Yaourt glacé aux fraises
7 Std.
Curd de clémentine
30 dk
Farfalle maison au persil et pesto de tomates séchées
1sa
Tempuras de courgette et d'aubergine
45 Min
Galettes de pomme de terre
45 Min
Pain rapide
1 Std. 15 Min
Ravioli ricotta et épinards
1sa 10 dk
Bagel en 3 ingrédients
35 Min
Pâte à pizza italienne
2h 5min
Tartelettes au citron meringuées
14h 15min