Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à crumble
- 30 g de farine de blé
- 20 g de sucre en poudre
- 25 g de beurre, coupé en morceaux
La pâte à pain
- 2 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 50 g de sucre en poudre
-
1
c. à café de sucre vanillé maison
lub 2 c. à café de sucre vanilliné - 40 g de levure boulangère fraîche, émietté
- 150 g de lait
- 500 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 7201.5 kJ / 1720 kcal
- Białko
- 41.5 g
- Węglowodany
- 241 g
- Tłuszcz
- 67 g
- Tłuszcz nasycony
- 39 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 1106 mg
Alternatywne przepisy
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3sa 20 dk
Pain cocotte
2 godz. 20 min
Pain de mie moelleux
4h 15min
Petits pains au lait
1 godz. 45 min
Petits pains aux figues
3h 40min
Hot cross buns, brioches de Pâques
3sa 20 dk
Julekake (brioche norvégienne)
2h 50min
Pain torsadé cheddar et ciboulette
3h 25min
Pain moelleux, abricots, raisins au miel d'été
1h 40min
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min
Pains au lait et pépites de chocolat
3h 30min
Brioche de Jeanne
4h 15min