
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Croûte de tarte
- 70 g de beurre doux coupé en morceaux
- 130 g de biscuits Maria
- 70 g de sucre en poudre
Crème pâtissière
- 115 g de sucre en poudre
- 45 g de fécule de maïs
- 450 g de lait entier
- 45 g de beurre doux non salé
- 4 jaunes d'œufs de gros calibre
- 1 c. à café extrait naturel de vanille
Crème fouettée
- 60 g de sucre en poudre
- 140 g de fromage à tartiner coupé en cubes, à température ambiante
- 140 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
- ½ c. à café d'extrait naturel de vanille
Assemblage
- 2 bananes mûres, mais fermes et coupées en fines tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 426 kcal / 1782 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Węglowodany
- 46 g
- Błonnik
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Sód
- 159 mg