Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Croûte de tarte
- 70 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 70 g sucre
- 130 g biscuit Maria
Crème pâtissière
- 115 g de sucre
- 45 g de fécule de maïs
- 450 g de lait entier
- 4 jaunes d'œufs de gros calibre
- 45 g de beurre doux, non salé
- 1 c. à café extrait naturel de vanille
Crème fouettée
- 60 g de sucre
- 140 g de fromage à tartiner coupé en cubes, à température ambiante
- 140 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- ½ c. à café d'extrait naturel de vanille
Assemblage
- 2 bananes mûres, mais fermes et coupées en fines tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1782 kJ / 426 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 159 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioches italiennes
3u. 15min
Club sandwich brioché, coulis de framboise, chantilly vanille
2h 10min
Jambalaya de poulet
40min
Calas de la Nouvelle-Orléans (beignets de riz)
1h
Spaghettis à la sauce au potiron et aux noisettes
30min
Chemin de fer
3h 20min
Saumon, sauce hollandaise au citron avec asperges et riz
45min
Gâteaux vapeur à l'abricot
45min
Cake framboise-pistache
4 godz. 35 min
Crème pâtissière au caramel
50min
Pâte à tartiner aux speculoos
10min
Cocktail jamaïcain
10min