Marchewki w jadalnej ziemi

Marchewki w jadalnej ziemi

4.3 26 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 porcji

Składniki

Jadalna ziemia
  • masło do natłuszczenia formy
  • 3 jajka
  • 100 g cukru
  • 75 g mąki tortowej
  • 45 g kakao naturalnego, niesłodzonego
    45 g kakao naturalnego, niesłodzonego, czarnego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
Marchewki
  • 100 g moreli suszonych, bez pestek (patrz wskazówka)
  • 100 g migdałów, w płatkach
  • 30 g daktyli, suszonych, bez pestek (patrz wskazówka)
  • 1 szczypta kurkumy, suszonej, mielonej (opcjonalnie)
  • 20 g wody niegazowanej (patrz wskazówka)
  • 1 - 2 łyżki powideł śliwkowych
    1 - 2 łyżki dżemu, dowolnego
  • natka pietruszki, świeża lub natka marchewki, do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 128.9 mg
Białko 7.6 g
Kalorie 1124.1 kJ / 268.5 kcal
Tłuszcz 10.4 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...