Urządzenia i Akcesoria
Marchewki w jadalnej ziemi
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 porcji
Składniki
Jadalna ziemia
-
masło do natłuszczenia formy
-
3 jajka
-
100 g cukru
-
75 g mąki tortowej
-
45 g kakao naturalnego, niesłodzonego, czarnego45 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
Marchewki
-
100 g moreli suszonych, bez pestek (patrz wskazówka)
-
100 g migdałów, w płatkach
-
30 g daktyli, suszonych, bez pestek (patrz wskazówka)
-
1 szczypta kurkumy, suszonej, mielonej (opcjonalnie)
-
20 g wody niegazowanej (patrz wskazówka)
-
1 - 2 łyżki dżemu, dowolnego1 - 2 łyżki powideł śliwkowych
-
natka pietruszki, świeża lub natka marchewki, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
128.9 mg
Białko
7.6 g
Kalorie
1124.1 kJ /
268.5 kcal
Tłuszcz
10.4 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Napój z ziemniaków i migdałów
40 min
Czekoladki z orzechami
1 godz. 30 min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2 godz. 45 min
Ciasteczka twarogowe zajączki
1 godz. 10 min
Kakaowe bułeczki gotowane na parze (Mantou)
3 godz.
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2 godz. 10 min
Lody lawendowe
10 godz. 50 min
Bułeczki jeżyki
2 godz. 30 min
Czekoladowa gąsienica
3 godz. 15 min
Ciasteczka wstążeczki bez cukru
1 godz. 15 min
Lizaki bezowe choinki
3 godz. 40 min
Halloweenowe bułeczki dyniowe
2 godz. 40 min