Urządzenia i Akcesoria
Marchewki w jadalnej ziemi
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 porcji
Składniki
Jadalna ziemia
-
masło do natłuszczenia formy
-
3 jajka
-
100 g cukru
-
75 g mąki tortowej
-
45 g kakao naturalnego, niesłodzonego, czarnego45 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
Marchewki
-
100 g moreli suszonych, bez pestek (patrz wskazówka)
-
100 g migdałów, w płatkach
-
30 g daktyli, suszonych, bez pestek (patrz wskazówka)
-
1 szczypta kurkumy, suszonej, mielonej (opcjonalnie)
-
20 g wody niegazowanej (patrz wskazówka)
-
1 - 2 łyżki dżemu, dowolnego1 - 2 łyżki powideł śliwkowych
-
natka pietruszki, świeża lub natka marchewki, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
128.9 mg
Białko
7.6 g
Kalorie
1124.1 kJ /
268.5 kcal
Tłuszcz
10.4 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Różowe sushi z komosy ryżowej z omletem Tamago
1 godz. 20 min
Halloweenowy poncz
20 min
Czarna pizza z duchami
1 godz. 40 min
Czekoladowe pralinki z nadzieniem malinowym
1 godz. 30 min
Szampańskie galaretki
4 godz. 30 min
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2 godz. 10 min
Ciasteczka z wróżbą
1 godz. 20 min
Chleb-pająk
2 godz. 55 min
Czekoladowe jajka wielkanocne
1 godz. 55 min
Halloweenowe bułeczki dyniowe
2 godz. 40 min
Jajka po szkocku
1 godz. 25 min
Ciasto „ser” na prima aprilis
5 godz. 15 min