Urządzenia i Akcesoria
Orzechy włoskie w karmelu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 sztuk
Składniki
-
200 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
250 g brązowego cukru
-
70 g wody
-
30 g masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
1 g
Kalorie
355 kJ /
85 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIĘCEJ SMAKU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Orzechy laskowe w karmelu
1ωρ. 30 λεπτ.
Banany w karmelu z przyprawami korzennymi
1ωρ. 50 λεπτ.
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5ωρ.
Karmelowy budyń
1ωρ.
Krówki toffi
2ωρ.
Orzeszki ziemne w karmelu
1ωρ. 30 λεπτ.
Sos karmelowy
1ωρ. 30 λεπτ.
Lody z solonym karmelem
14ωρ.
Bezy klasyczne
3ωρ. 15 λεπτ.
Owoce zapiekane pod koglem-moglem
25 λεπτ.
Karmelowe toffi
2ωρ.
Słodkie migdały w karmelu
20 λεπτ.