Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 250 g brązowego cukru
- 70 g wody
- 30 g masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
- 1000 g wody, do Mycia Wstępnego
- 50 g octu, do Mycia Wstępnego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 355 kJ / 85 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem karmelowy (dulce de leche)
1 Std. 15 Min
Karmelowe toffi
2 Std.
Plaster miodu
1 Std. 30 Min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20min
Pomarańczowe zabajone
15min
Karmelowy budyń
1 Std.
Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem
45 Min
Orzeszki ziemne w karmelu
1 Std. 30 Min
Kawowy sos karmelowy
45 Min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20min
Krówki toffi
2 Std.
Sos karmelowy
1 Std. 30 Min