Urządzenia i Akcesoria
Orzechy włoskie w karmelu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 sztuk
Składniki
-
200 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
250 g brązowego cukru
-
70 g wody
-
30 g masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
1 g
Kalorie
355 kJ /
85 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIĘCEJ SMAKU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krówki szkockie (Scottish tablets)
2 godz. 15 min
Obieranie migdałów (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 min
Orzechy laskowe w karmelu
1 godz. 30 min
Gęsty budyń – 1100 g
15 min
Gęsty budyń – 600 g
15 min
Karmelowy budyń
1 godz.
Krówki toffi
2 godz.
Lody z solonym karmelem
14 godz.
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min
Owoce zapiekane pod koglem-moglem
25 min
Krem karmelowy (dulce de leche)
1 godz. 15 min
Pitny jogurt stracciatella w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min