Orzechy włoskie w karmelu

Orzechy włoskie w karmelu

4.3 63 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 sztuk

Składniki

  • 200 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 250 g brązowego cukru
  • 70 g wody
  • 30 g masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
  • 1000 g wody do Mycia Wstępnego
  • 50 g octu do Mycia Wstępnego

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 85 kcal / 355 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 0.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...