Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 250 g brązowego cukru
- 70 g wody
- 30 g masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
- 1000 g wody, do Mycia Wstępnego
- 50 g octu, do Mycia Wstępnego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 355 kJ / 85 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Słodzone mleko zagęszczone
35min
Orzeszki ziemne w karmelu
1 Std. 30 Min
Pitny jogurt stracciatella w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Plaster miodu
1 Std. 30 Min
Karmelowe toffi
2 Std.
Karmelowe toffi z migdałami i solą
1 Std. 45 Min
Śliwki w czekoladzie
2 godz. 30 min
Krówki toffi
2 Std.
Czekoladki z masłem orzechowym
1 Std. 10 Min
Karmelowy budyń
1 Std.
Lody z solonym karmelem
14 godz.
Sos karmelowy
1 Std. 30 Min