
Urządzenia i Akcesoria
Orzechy włoskie w karmelu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 sztuk
Składniki
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek200 g
-
brązowego cukru250 g
-
wody70 g
-
masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)1 łyżeczka
-
wody do Mycia Wstępnego1000 g
-
octu do Mycia Wstępnego50 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
85 kcal /
355 kJ
Białko
1 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
0.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIĘCEJ SMAKU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Orzechy laskowe w karmelu
1 godz. 30 min
Karmelowe toffi z migdałami i solą
1 godz. 45 min
Płynny budyń – 1200 ml
15 min
Mocne rumienienie wołowiny (pokrojonej w paski)
15 min
Owoce z grzańcem pod koglem-moglem
45 min
Karmelowe toffi
2 godz.
Orzeszki ziemne w karmelu
1 godz. 30 min
Sos karmelowy
1 godz. 30 min
Lody z solonym karmelem
14 godz.
Bombki z piernika
3 godz. 25 min
Kawowy sos karmelowy
45 min
Krówki szkockie (Scottish tablets)
2 godz. 15 min