Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 250 g brązowego cukru
- 70 g wody
- 30 g masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
- 1000 g wody, do Mycia Wstępnego
- 50 g octu, do Mycia Wstępnego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 355 kJ / 85 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
1h 20min
Karmelowe toffi
2h
Orzeszki ziemne w karmelu
1h 30min
Chałwowe parfait z bakaliami
13 Std. 30 Min
Krem karmelowy (dulce de leche)
1 Std. 15 Min
Słodkie migdały w karmelu
20 phút
Cukier cynamonowy
5 Min
Krówki toffi
2h
Krem kokosowo-czekoladowy
15min
Sos karmelowy
1h 30min
Lody z solonym karmelem
14 godz.
Bezy klasyczne
3h 15min