Urządzenia i Akcesoria
Orzechowe semifreddo
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 8 godz. 35 min
8 porcji
Składniki
-
70 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
-
60 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
400 g śmietany 36-42% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
80 g cukru pudru
-
30 g pełnotłustego mleka
-
3 białka (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3.68 g
Kalorie
1223 kJ /
292 kcal
Tłuszcz
24.75 g
Błonnik
0.38 g
Węglowodany
16.04 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LODY I GRANITY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Marcepanowe batoniki
2 Std. 40 Min
Krem sułtański
2 Std. 15 Min
Krem czekoladowy na ciepło z sosem z owoców jagodowych i kruszonką
35 Min
Portugalski crème brûlée
25 Min
Karmelowe toffi z migdałami i solą
1 Std. 45 Min
Deser kremowy z amaretti i grappą
35 Min
Semifreddo z truskawkami i bezami
6 Std. 40 Min
Kartofelki marcepanowe
1 Std. 15 Min
Pierożki półfrancuskie z dżemem
2 Std. 50 Min
Krówki szkockie (Scottish tablets)
2 Std. 15 Min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 Std. 20 Min
Kremówki (Napoleonki)
6 Std. 30 Min