Urządzenia i Akcesoria
Babeczki z serem brie, dżemem malinowym i sosem chili
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
12 sztuk
Składniki
Dżem malinowy
-
100 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych100 g malin, świeżych
-
50 g cukru
-
40 g octu balsamicznego
Słodki sos chili
-
1 ząbek czosnku
-
80 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
125 g białego octu winnego
-
100 g cukru
-
½ - ¾ łyżeczki skrobi ziemniaczanej
Sos serowy
-
40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
-
30 g oliwy z oliwek
-
200 g mleka
-
30 g mąki pszennej
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
-
75 g sera brie pokrojonego na kawałki
Ciasto
-
350 g mąki pszennej chlebowej typu 750
-
120 g wody
-
1 jajko
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
284 mg
Białko
8.1 g
Kalorie
1303.7 kJ /
311.4 kcal
Tłuszcz
14.1 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
7.6 g
Węglowodany
38.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Różowe pierogi z kozim serem i ziemniakami
1 godz. 30 min
Pełnoziarnisty wieniec wielkanocny z jajkami i łososiem
1 godz. 45 min
Dwa chłodniki: szparagowy z groszkiem i buraczano-pomidorowy
3 godz.
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1 godz. 30 min
Czarne bułeczki bao z łososiem
1 godz. 20 min
Wołowina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z frytkami z batatów i sosem majonezowym
1 godz. 30 min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 min
Kruche ciastka serowe z kminkiem i sezamem
1 godz. 30 min
Cappellacci z dynią
2 godz.
Zielone szpecle z sosem serowym i pomidorkami
1 godz. 10 min
Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
1 godz.
Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką
50 min