Babeczki z serem brie, dżemem malinowym i sosem chili

Babeczki z serem brie, dżemem malinowym i sosem chili

3.8 54 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
12 sztuk

Składniki

Dżem malinowy
  • 100 g malin, świeżych
    100 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 50 g cukru
  • 40 g octu balsamicznego
Słodki sos chili
  • 1 ząbek czosnku
  • 80 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 125 g białego octu winnego
  • 100 g cukru
  • ½ - ¾ łyżeczki skrobi ziemniaczanej
Sos serowy
  • 40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 200 g mleka
  • 30 g mąki pszennej
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki soli
  • 75 g sera brie pokrojonego na kawałki
Ciasto
  • 350 g mąki pszennej chlebowej typu 750
  • 120 g wody
  • 1 jajko
  • 100 g masła pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki soli

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 284 mg
Białko 8.1 g
Kalorie 1303.7 kJ / 311.4 kcal
Tłuszcz 14.1 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 7.6 g
Węglowodany 38.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...