Urządzenia i Akcesoria
Jogurt waniliowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
-
900 g pełnotłustego mleka
-
½ laski wanilii
-
125 g jogurtu naturalnego
-
40 - 90 g cukru
-
10 g cukru wanilinowego5 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
250 g wody
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
57.8 mg
Białko
16.9 g
Kalorie
554.3 kJ /
132 kcal
Tłuszcz
4.5 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cynamonowe śliwki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Pitny jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Jogurt grecki
12 godz. 15 min
Jogurt z borówkami
13 godz.
Jogurt kokosowy (wegański)
12 godz. 25 min
Jogurt naturalny
11 godz. 10 min
Wolno gotowane ananasy w syropie chili z kruszonką kokosową (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 40 min
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 5 min
Lody z solonym karmelem
14 godz.
Jogurt naturalny na Varomie
12 godz.
Pitny jogurt stracciatella w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min