Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g pełnotłustego mleka
- ½ laski wanilii
- 125 g jogurtu naturalnego
- 40 - 90 g cukru
-
5
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 10 g cukru wanilinowego - 250 g wody
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 554.3 kJ / 132 kcal
- Białko
- 16.9 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 57.8 mg
Alternatywne przepisy
Pitny jogurt stracciatella w naczyniu miksującym
12 Std. 10 Min
Jogurt z borówkami
13h
Twaróg śmietankowy
3h
Orzeszki ziemne w karmelu
1h 30min
Jogurt kokosowy (wegański)
12h 25 min
Jogurt z mleka koziego
13h 15min
Pitny jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 Std. 10 Min
Jogurt naturalny na Varomie
12 Std.
Jogurt grecki
12sa 15 dk
Jogurt naturalny
11 Std. 10 Min
Karmelowy budyń
1 godz.
Jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 Std. 10 Min