Urządzenia i Akcesoria
Mohn-Topfen-Knödel mit Zitronenjoghurt
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz.
8 Stück
Składniki
-
Butter etwas mehr zum Einfetten25 g
-
Staubzucker80 g
-
Topfen350 g
-
Semmelbrösel150 g
-
Eier2
-
Zitronenschale2 TL
-
Rum2 TL
-
Salz1 Prise
-
Mohn190 g
-
Zimt, gemahlen½ TL
-
Vanillezucker4 TL
-
Milch65 g
-
Honig20 g
-
weiße Schokolade50 g
-
Wasser500 g
-
Naturjoghurt250 g
-
Zitronensaft2 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
15 g
Kalorie
1722 kJ /
412 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Herbst
11 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Brownies mit Ribiselsorbet
5 godz.
Milchrahmstrudel
1 godz. 55 min
Mohnbuchteln mit Zwetschken und Rum-Vanille-Sauce
2 godz. 55 min
Topfengolatschen
50 min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1 godz. 25 min
Powidltascherl
1 godz. 10 min
Mohnnudeln
1 godz. 30 min
Germknödel
1 godz.
Topfenschmarrn
50 min
Topfenpalatschinken
1 godz. 30 min
Buchteln mit Vanillesauce
1 godz. 40 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min