Schokoladiges Grießkoch mit Birne (Grießbrei, glutenfrei)

Schokoladiges Grießkoch mit Birne (Grießbrei, glutenfrei)

4.0 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
3 Portionen

Składniki

  • Birnen
    2
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    ½ TL
  • Maisgrieß
    70 g
    70 g Polenta, fein
  • Pflanzendrink (z.B. Mandeldrink)
    500 g
  • Kardamomkapsel ausgelöst, nur Samen
    1
  • Vanillezucker
    1 - 1 ½ EL
  • Zartbitterschokolade (50 % Kakaoanteil) in Stücken, glutenfrei (siehe Tipp)
    50 g
  • Kakaopulver
    1 TL
  • Haselnüsse, geröstet
    3 - 4 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 12 mg
Białko 7 g
Kalorie 1693 kJ / 405 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...