Schokoladiges Grießkoch mit Birne (Grießbrei, glutenfrei)
TM6 TM5

Schokoladiges Grießkoch mit Birne (Grießbrei, glutenfrei)

3.9 (12 ocen)

Składniki

  • 2 Birnen
  • ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
  • 70 g Maisgrieß
    lub 70 g Polenta, fein
  • 500 g Pflanzendrink (z.B. Mandeldrink)
  • 1 Kardamomkapsel, ausgelöst, nur Samen
  • 1 - 1 ½ EL Vanillezucker
  • 50 g Zartbitterschokolade (50 % Kakaoanteil), in Stücken, glutenfrei (siehe Tipp)
  • 1 TL Kakaopulver
  • 3 - 4 EL Haselnüsse, geröstet

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1693 kJ / 405 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
64 g
Tłuszcz
15 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Błonnik
9 g
Sód
12 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy