Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 150 g Knollensellerie, geschält, in Stücken
- 30 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Toastbrot
- 200 g Schmelzkäse (RUPP Enzian)
- 100 g Semmelwürfel (siehe Variation)
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 Prisen Muskat, gemahlen
- 2 Eier (Größe M)
- 500 g Wasser
- 1 ½ - 2 Bund Schnittlauch, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 576 kJ / 137 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinat-Topfen-Nockerl mit Bergkräuterbutter
45min
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35 min
Couscousknöderl mit Sesam
40min
Sterzwurst (Polentarolle)
8h 45min
Erdäpfelgratin "Bauerngarten"
1h 20min
Semmelknödel
50 min
Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck
1 godz.
Mangoldspätzle mit geschmorten Paradeisern
40min
Topfenspinatknödel mit RUPP Feinster Streich Blauschimmelkäse
50 min
Polentaschnitten mit Gemüse
45min
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1h 25min
Erdäpfel-Lauch-Suppe mit Brotchips
40min