Urządzenia i Akcesoria
Brennnessel-Eier-Nockerl
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen
Składniki
-
Eier (Größe M)9
-
Salz2 TL
-
Schlagobers75 g
-
Brennnesselblätter100 g
-
Milch300 g
-
Sonnenblumenöl50 g
-
Muskat, gemahlen2 Prisen
-
Knoblauchzehe1
-
Zitronensaft1 Spritzer
-
Weizenmehl, griffig500 g
-
Weinstein-Backpulver1 TL
-
Butter2 - 3 EL
-
Pfeffer, frisch gemahlen zur Dekoration
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
22 g
Kalorie
2505 kJ /
598 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
64 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
1 godz. 20 min
Gebackene Hollerstrauben
30 min
Hollerkoch
2 godz. 50 min
Mangoldspätzle mit geschmorten Paradeisern
40 min
Kirschenstrudel
1 godz. 45 min
Bärlauch-Brennnesselspätzle mit Bergkäse
45 min
Neunkräutersuppe
25 min
Krautstrudel mit Äpfeln und Walnüssen
1 godz. 30 min
Mohnnudeln
1 godz. 30 min
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1 godz. 25 min
Rotkrautstrudel
1 godz. 10 min
Kräuterschöberlsuppe
35 min