Urządzenia i Akcesoria
Brennnessel-Eier-Nockerl
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen
Składniki
-
Eier (Größe M)9
-
Salz2 TL
-
Schlagobers75 g
-
Brennnesselblätter100 g
-
Milch300 g
-
Sonnenblumenöl50 g
-
Muskat, gemahlen2 Prisen
-
Knoblauchzehe1
-
Zitronensaft1 Spritzer
-
Weizenmehl, griffig500 g
-
Weinstein-Backpulver1 TL
-
Butter2 - 3 EL
-
Pfeffer, frisch gemahlen zur Dekoration
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
22 g
Kalorie
2505 kJ /
598 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
64 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 Min
Rahmsuppe mit Fisolen
35 Min
Mohnpalatschinken mit Zwetschkenröster
55 Min
Gebackene Hollerstrauben
30 Min
Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien
2 Std. 30 Min
Hollerkoch
2 Std. 50 Min
Bärlauchpalatschinken mit Lammhaschee und Sauerrahmdip
1 Std. 30 Min
Ribiselschnitten
1 Std.
Krautstrudel mit Äpfeln und Walnüssen
1 Std. 30 Min
Gebackene Erdäpfelnudeln
1 Std. 20 Min
Eiernockerl
30 Min
Mohnnudeln
1 Std. 30 Min