Pâtes à la tunisienne

Pâtes à la tunisienne

3.6 38 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • oignon pelé et coupé en 2
    1
  • d'ail pelée et coupée en 2
    1 gousse
  • d'huile d'olive
    4 c. à soupe
  • poivron rouge en fines lamelles
    ½
  • poivron jaune en fines lamelles
    ½
  • poivron vert en fines lamelles
    ½
  • d'eau
    250 g
  • de raisins secs
    40 g
  • de pâtes sèches, type spaghetti (linguine)
    320 g
  • saucisses épicées, type merguez
    2
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de thym frais effeuillés
    4 brins
  • de parmesan râpé
    4 c. à soupe
    4 c. à soupe bombée de fromage grana padano

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 562 kcal / 2358 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...