Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g d'huile d'olive
- 500 g d'oignons rouges, coupés en lamelles
- ½ - 1 piment rouge frais, coupé en lanières fines
- 200 g de sucre roux
- 1 c. à café de sel
- 200 g de vinaigre de vin rouge
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1271.5 kJ / 303.8 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 55.3 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Foie gras sous-vide
72h
Poires sous-vide à la cannelle
2u. 5min
Caramel liquide
25min
Dorer 250 g d'échalotes
25min
Magret de canard et sabayon à l'orange
2u. 20min
Chutney d'oignon rouge
24h
Confit d'oignons rouges
4h
Magret de canard, sauce aigre-douce à la cerise (cuisson sous-vide)
2h 30min
Nougatine aux cacahuètes
1h 30min
Toffees au caramel
2h
Sauce au caramel
1h 30min
Glace au caramel au beurre salé
14h