Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le fond de tarte
- 250 g de farine
- 30 g d'amandes en poudre
- 90 g de sucre glace
- 150 g de beurre mou, en morceaux
- 1 œuf
La garniture
- 300 g de pommes à cuire, en cubes
- 40 g de beurre, en morceaux, et un peu pour le cercle
- 20 g de cassonade
- 1 c. à café bombée de cannelle en poudre
- 2 c. à soupe de sirop d'érable
- 125 g de framboises
- 125 g de myrtilles
- 75 g de noix de pécan
- 2 c. à soupe bombées d'amandes en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3343 kJ / 799 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 49 g
Alternatywne przepisy
Gâteau aux framboises et aux noisettes
1u.
Galette des Rois à la noisette
3u. 40min
Madeleines au miel et fleur d'oranger
6 Std. 25 Min
Grand financier à la noisette
55min
Dundee cake (gâteau écossais)
3 godz. 5 min
Tarte chocolat café
3h 15min
Gâteau aux noix
45 min
Gâteau noix-chocolat
2u. 45min
Muffins chocolat blanc, cœur de rhubarbe
50min
Tarte chocolat-noisettes
4h 20 min
Tarte aux poires à l'ancienne
1h 10min
Gâteau choco-noisette
1h 40min