![Hong shao rou (braised pork belly) Hong shao rou (braised pork belly)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E52ABCF4-9D7F-4258-B4CB-78A2C000D4CD/Derivates/BB3401E7-54BB-4A23-B8FF-2637B33446FE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 800 g boneless pork belly, rind on, cut into pieces (5 cm)
- 50 g rock sugar, broken into pieces (1-2 cm - see Tips)
- 25 g light soy sauce
- 5 g dark soy sauce
- 60 g Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 50 - 80 g water (optional - see Tips)
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 8455.2 kJ / 2013.1 kcal
- Białko
- 161.3 g
- Węglowodany
- 52.9 g
- Tłuszcz
- 131.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 48.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 2368.1 mg
Alternatywne przepisy
Thai-style grilled pork skewers
7 godz. 25 min
Braised pork belly
55 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Sweet and Sour Pork Ribs
45 min
Hong Kong-style roast pork belly
10 godz.
Lu ji chi (braised chicken wings)
25min
Pork ribs with black bean sauce
2 godz.
Taiwanese sticky rice
1 godz. 40 min
Pork belly with spring onions
1h 10min
San bei ji (three cup chicken)
35min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min