Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Gruyère cheese, cut into pieces (3 cm)
- 400 g waxy potatoes (e.g. Kipfler), peeled and cut into cubes (1 cm)
- 450 g water
- 300 g pouring (whipping) cream
- 1 tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 500 g apples, peeled and cut into pieces (2 cm)
- 250 g dried macaroni pasta
- 2 tbsp plain flour
- 1 onion (approx. 160 g), cut into thin rings
- 1 ½ tbsp unsalted butter
- 25 g lemon juice
- 20 - 40 g sugar, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3493.8 kJ / 835 kcal
- Białko
- 20.7 g
- Węglowodany
- 97.8 g
- Tłuszcz
- 41.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.9 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 695 mg
Alternatywne przepisy
Chicken fusilli with mushrooms
40 min
Broccoli, chilli and pine nut spaghetti
40 min
Mushroom and sun-dried tomato fettuccine
35 Min
Leek and cheddar pudding
1 Std. 20 Min
Eggs with herb sauce and Easter cookies
50 Min
Polish croquettes with mushrooms and sauerkraut
1 Std. 20 Min
Passionfruit cheesecake (Diabetes)
2h
Roasted vegetables with horseradish cream
40 min
Turkey pasta in a creamy mushroom sauce
45min
Mushroom and bacon pasta
30 min
Mushroom bolognaise
45min
Broccoli and three cheese pasta bake
40 min