Wersje kompatybilne
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de beurre + 1 noisette pour le moule
- 3 œufs
- 100 g de lait
- 100 g de mascarpone
- le zeste d'un citron vert
- 70 g de sucre en poudre
- 50 g de farine de blé
- 70 g de poudre d'amande
- 3 pêches, en fines lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2009 kJ / 459 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis abricot-romarin
55 dk
Couronne à la pomme et au citron
50 dk
Gâteau d’abricots à la ricotta
40 dk
Flan pomme-coco
55 dk
Cake aux abricots et au citron
55 dk
Flan aux pommes
50 dk
Gâteau aux abricots et aux amandes
50 dk
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1sa 10 dk
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 dk
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 Min
Cuajada aux abricots
50 dk
Clafoutis aux framboises
45 Min