Wersje kompatybilne
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de beurre + 1 noisette pour le moule
- 3 œufs
- 100 g de lait
- 100 g de mascarpone
- le zeste d'un citron vert
- 70 g de sucre en poudre
- 50 g de farine de blé
- 70 g de poudre d'amande
- 3 pêches, en fines lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2009 kJ / 459 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis abricot-romarin
55min
Flan pomme-coco
55min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Cake aux abricots et au citron
55min
Tiramisu aux abricots et au miel
4 Std. 40 Min
Cuajada aux abricots
50min
Clafoutis pêche-framboise
50min
Clafoutis prune-cannelle
40min
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1h 10min
Gâteau aux abricots et aux amandes
50min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2 godz. 5 min
Clafoutis aux abricots
55min