![Gratin di gnocchi al porro Gratin di gnocchi al porro](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c960ff2b-57be-465a-967b-d52cf78b2160/Derivates/082b6a79-9b7b-4b80-8542-fb64fba8542d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di formaggio Gruviera, a pezzi (2 cm)
- 1 spicchio di aglio
- ½ mazzetto di origano fresco (circa 10 g), le foglioline lavate e asciugate
- 500 g di porro, a pezzi (3 cm)
- 20 g di olio di oliva
- 1 cucchiaio di amido di mais (maizena)
- 200 g di acqua
- 150 g di panna intera
- 2 cubetti di dado per brodo vegetale
- 600 g di gnocchi, freschi
- 1 limone biologico, la scorza grattugiata di ½ limone
- 2 rametti di origano fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 2 cucchiai di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2497 kJ / 598 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 30 g
Alternatywne przepisy
Strudel di couscous e verdure con salsa allo yogurt
Brak ocen
Filetto di maiale in crosta
1ωρ. 15 λεπτ.
Polenta ai porri con topping di castagne
Brak ocen
Butter chicken
50 Min
Biryani di verdure
50 Min
Mississippi Cake chiara
1ωρ. 15 λεπτ.
Colorare le uova di arancione
55 dk
Pollo piccante allo zenzero
45 Min
Gratin dauphinois
50 Min
Mousse di tonno
5min
Gratin di broccoli e quinoa
1ωρ. 10 λεπτ.
Pizza ai peperoni, spinaci e uova.
1 godz. 45 min