Gamberi al curry

Gamberi al curry

4.6 18 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolla a metà
    80 g
  • peperoncino verde, fresco privato dei semi, tagliato a metà
    1
  • di coriandolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    10 g
  • di zenzero fresco a fettine sottili
    20 g
  • spicchi di aglio
    3
  • di olio di oliva
    40 g
  • di cumino in polvere
    2 cucchiaini
  • di coriandolo, in polvere
    2 cucchiaini
  • di curcuma, in polvere
    ½ cucchiaino
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di peperoni misti a strisce (0,5 x 4 cm)
    200 g
  • di concentrato di pomodoro
    70 g
  • di latte di cocco (400 g)
    1 scatola
  • di gamberi, congelati sgocciolati e scongelati (vedi consiglio)
    650 g
  • di succo di limone
    1 cucchiaio

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 325 kcal / 1360 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...