Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla, a metà
- 1 peperoncino verde, fresco, privato dei semi, tagliato a metà
- 10 g di coriandolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 20 g di zenzero fresco, a fettine sottili
- 3 spicchi di aglio
- 40 g di olio di oliva
- 2 cucchiaini di cumino in polvere
- 2 cucchiaini di coriandolo, in polvere
- ½ cucchiaino di curcuma, in polvere
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di peperoni misti, a strisce (0,5 x 4 cm)
- 70 g di concentrato di pomodoro
- 1 scatola di latte di cocco (400 g)
- 650 g di gamberi, congelati, sgocciolati e scongelati (vedi consiglio)
- 1 cucchiaio di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1360 kJ / 325 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti alla carbonara
30min
Zuppa di noodle tailandese
35min
Chicken Teriyaki
45min
Guacamole
5 min
Insalata di verdure con marinata al lime
15 Min
Tartare di verdure
25min
Couscous all'arancia con salmone al vapore
35min
Gazpacho
1h 15 min
Manzo alla Stroganoff
45min
Curry thailandese veloce con pollo
40min
Spezzatino alla zurighese
50min
Zuppa d'orzo grigionese
55min