Pollo con asparagi e riso

Pollo con asparagi e riso

5.0 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 1100 g di acqua
  • 3 cucchiaini di sale
  • 250 g di riso Parboiled
  • 700 g di asparagi verdi il terzo inferiore pelato
  • 2 cucchiai di olio di oliva
  • 4 petti di pollo (circa 130 g ciascuno)
  • 4 pizzichi di pepe macinato
  • 1 cucchiaio di burro
Salsa
  • 200 g di mezza panna per salse, con 25% di grassi
  • 80 g di vino bianco
  • 1 cucchiaino di amido di mais (maizena)
  • 50 g di bacon affumicato a fette a listarelle (1 cm)
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 685 kcal / 2879 kJ
Białko 42.5 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...