Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa di pomodoro
- 150 g di Parmigiano reggiano, a pezzi (3 cm)
- 80 g di cipolle, tagliate a metà
- 2 spicchi di aglio
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- ½ mazzetto di basilico fresco (circa 10 g), le foglioline lavate e asciugate
- 85 g di olio di oliva
- 950 g di pomodori, tagliati in quattro
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di zucchero
- 1 pizzico di pepe macinato
- 1000 g di melanzane
- 4 pizzichi di sale
- 300 g di mozzarella, a fette (5 mm), spezzettata
- ½ mazzetto di basilico fresco, le foglioline lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2591 kJ / 624 kcal
- Białko
- 32.6 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 45 g
Alternatywne przepisy
Insalata di patate
1h 5min
Lasagne alle lenticchie
1h 15min
Crostata di formaggio Gruviera
Brak ocen
Salsiccia con salsa alle cipolle e verdure al forno
45 Min
Lasagne verdi
1h 15min
Lasagne
2h
Insalata greca
25min
Salsa al pomodoro
40 Min
Gratin di patate
1h 10min
Risotto salame e piselli
30 Min
Cornetti al prosciutto
35 Min
Frittata soffice alle patate
1h 15min