Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolle, halbiert
- 70 g di sedano rapa, geschält, in Stücken (3 cm)
- 50 g di porri, in Stücken (3 cm)
- 400 g di rapa bianca, geschält, in Stücken (3 cm)
- 20 g di burro
- 700 g di acqua
- 2 cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l ciascuno cubetto)
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 cucchiaini di zucchero
- 1 cucchiaino di zenzero, secco, macinato
- 10 g di erba cipollina fresca, in feinen Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1139 kJ / 275 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di verdure e lenticchie rosse
35 min
Stufato con patate e champignon
1 godz.
Dahl di zucca
30 min
Asparagi con salsa olandese allo yogurt
30 min
Zuppa di porri con fette di pane al prosciutto e formaggio
35 min
Zuppa di porri e formaggio
30 min
Zuppa di barbabietole
45min
Zuppa di cavolo con tofu
1h 45min
Torta di pane
1h 20min
Strudel di cavolo rosso
Brak ocen
Zuppa di patate dolci e pomodori con crostini al curry
40min
Vellutata di pomodori
35 min