Lachsforelle auf Salatbett mit Orangendressing

Lachsforelle auf Salatbett mit Orangendressing

4.8 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Orangensaft, frisch gepresst
    40 g
  • natives Olivenöl extra
    50 g
  • Honig
    20 g
  • Ingwer, getrocknet, gemahlen
    ½ TL
  • Salz etwas mehr für den Fisch
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen etwas mehr für den Fisch
    ½ TL
  • Wasser
    500 g
  • Lachsforellenfilet mit Haut (à ca. 150 g)
    4
  • Frühlingszwiebeln (ca. 25 g), in Scheiben (5 mm)
    4 EL
  • Cranberrys, getrocknet
    4 EL
  • Vogerlsalat (siehe Tipp), gut gewaschen und trocken geschleudert
    200 g

Wartości odżywcze na 1 Portionen

Kalorie 340 kcal / 1422 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 389 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...