Rote-Rüben-Salat mit Granatapfelkernen

Rote-Rüben-Salat mit Granatapfelkernen

4.7 45 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 25 min
2 Portionen

Składniki

  • Walnüsse, halbiert
    20 g
  • Minze, frisch abgezupft
    2 - 3 Stängel
  • Balsamico-Essig
    15 g
  • Öl
    20 g
  • Wasser
    20 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen
  • Honig
    1 TL
  • Senf
    1 TL
  • Rote Rüben, gekocht in Stücken
    250 g
  • Kürbiskerne
    10 g
  • gemischter Blattsalat grob zerzupft
    150 g
  • Birne reif, in Scheiben (ca. 140 g)
    ½
  • Schafskäse light, grob zerbröselt
    80 g
  • Granatapfelkerne
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 879 mg
Białko 12 g
Kalorie 1804 kJ / 431 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 8.6 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...