Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les macaroni
- 100 g de gruyère, coupé en morceaux (environ 3 cm)
- 400 g de pommes de terre à chair ferme, détaillées en dés (1 cm)
- 450 g d'eau
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 c. à café de sel
- ¼ c. à café de poivre moulu
- 500 g de pommes, coupées en morceaux (2 cm)
- 250 g de pâtes sèches, type macaroni
- 40 g de farine de blé
- 160 g d'oignons, en fines rondelles
- 30 g de beurre
La compote de pomme
- 25 g de jus de citron
- 20 - 40 g de sucre en poudre, à ajuster en fonction des goûts (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3642 kJ / 874 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 92 g
- Tłuszcz
- 45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de pomme de terre, bacon et à La Vache qui rit®
1 godz. 10 min
Gratin de coquillettes, lardons et petits pois
50min
Gratin de pâtes au chèvre
40min
Tortilla aux pommes de terre, bacon et mozzarella
50min
Miso carbonara udon
25min
Ramen carbonara
25min
Croque monsieur à la tomate
1 godz.
Lasagne au pain rassis
1h 45min
Truffade de pommes de terre au cantal, sauge et lardons fumés
1h 5min
Cigares de tartiflette
55 min
Gratin de ravioli
1 godz. 40 min
Tourte au camembert
3 Std.