Linsen-Kartoffel-Puffer mit Cashew-Dip (vegan)

Linsen-Kartoffel-Puffer mit Cashew-Dip (vegan)

3.4 328 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
12 Stück

Składniki

Veganer Cashew-Dip
  • Knoblauchzehe
    1
  • Cashewkerne, geröstet, gesalzen
    100 g
  • Petersilie abgezupft
    3 Stängel
  • Olivenöl
    20 g
  • Haferdrink
    100 g
  • Salz
    ½ TL
Linsen-Kartoffel-Puffer
  • Wasser
    1300 g
  • rote Linsen
    150 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht vegan
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l), vegan
  • Chiliflocken (opcjonalnie)
    1 - 2 Prisen
  • Zwiebel halbiert (ca. 50 g)
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Kartoffel, festkochend in Stücken
    160 g
  • Möhren in Stücken
    100 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Apfelmus
    70 g
  • Mehl
    30 g
  • Muskat
    2 Prisen
  • Öl zum Braten

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 12 Stück

Białko 65 g
Kalorie 7979 kJ / 1905 kcal
Tłuszcz 97 g
Błonnik 38.6 g
Węglowodany 171 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...