Urządzenia i Akcesoria
Vegane Blaubeer-Cheesecake-Muffins
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 Stück
Składniki
Cashewcreme
-
Cashewkern, ungeröstet150 g
-
Mandeldrink90 g
-
Speisestärke15 g
-
Zucker70 g
-
Vanilleextrakt (opcjonalnie)½ TL
Muffins
-
Leinsamen, gelb2 EL
-
Wasser, heiß2 EL
-
Zitrone, unbehandelt Schale fein abgerieben und Saft ausgepresst1
-
Zucker110 g
-
vegane Margarine in Stücken90 g
-
Mandeldrink100 g
-
Mehl230 g
-
Natron1 TL
-
Backpulver1 TL
-
Vanilleextrakt2 TL
-
Blaubeeren und etwas mehr zum Garnieren150 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
204 mg
Białko
5 g
Kalorie
1159 kJ /
277 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Vegan Backen
20 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Veganer Apfelkuchen mit Streuseln und Baiser
2 godz.
Veganer Marmorkuchen
1 godz. 20 min
Veganer Kirsch-Käsekuchen
5 godz.
Vegane Donauwellen
4 godz. 15 min
Vegane Red Velvet Muffins
4 godz.
Vegane Vanille-Preiselbeer-Torte
4 godz. 30 min
Espresso-Mandel-Veganisu
6 godz.
Vegane Linsen-Lasagne
3 godz.
Vegane Lasagne
1 godz. 50 min
Vegane Chocolate Chip Cookies
40 min
Vegane Schoko-Creme-Torte
5 godz.
Vegane Pancakes
30 min