Vegane Linsen-Lasagne

Vegane Linsen-Lasagne

4.4 158 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 3 godz.
6 Portionen

Składniki

Nudelplatten
  • Haferdrink ungesüßt (siehe Tipp)
    120 g
  • Olivenöl
    1 TL
  • Süßkartoffel gekocht und abgekühlt, in Stücken
    70 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    150 g
  • Hartweizenmehl (Semola)
    150 g
    150 g Hartweizengrieß
Linsen-Sauce
  • Möhren in Stücken
    70 g
  • Zwiebeln geviertelt
    70 g
  • Staudensellerie in Stücken
    20 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    50 g
  • Rotwein trocken
    80 g
  • Linsen, getrocknet
    200 g
  • passierte Tomaten
    750 g
  • Wasser
    350 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Zucker
    1 Prise
Béchamelsauce und Fertigstellung
  • Haferdrink ungesüßt
    700 g
  • Mehl
    65 g
  • Salz
    1 TL
  • Muskat
    1 Prise
  • Olivenöl
    25 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 463 kcal / 1935 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 685 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...