
Urządzenia i Akcesoria
Hirse-Kichererbsen-Braten mit Kartoffelpüree
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen
Składniki
Hirse-Kichererbsen-Braten
-
Hirse100 g
-
Berglinsen, getrocknet35 g
-
Wasser1200 g
-
Salz2 TL
-
Öl zum Einfetten
-
Kichererbsen abgetropft220 g
-
Zwiebel halbiert1
-
Walnusshälften50 g
-
Speisestärke20 g
-
Pfeffer¼ TL
Kartoffelpüree
-
Kartoffeln, mehligkochend in Scheiben (5 mm)1000 g
-
Salz1 TL
-
Sojadrink400 g
-
vegane Margarine in Stücken30 g
-
Muskat1 - 2 Prisen
Tomatensauce
-
stückige Tomaten (400 g)1 Dose
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Tomatenmark50 g
-
Senf1 TL
-
Salz¼ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Petersilie abgezupft, zum Garnieren
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
591 kcal /
2472 kJ
Białko
19 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
92 g
Błonnik
13.7 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
2198 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Hin & Veggie!
25 Przepisów
Niemcy
Niemcy