![Goat's cheese Goat's cheese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/134e803f-06c8-4ec7-aa1c-8eb32906aa09/Derivates/bd7c7732-377d-4eae-80ba-4eac952a9e76.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g goat's milk (see Tips)
- 55 g lemon juice
Soft goat’s cheese
- 1 - 2 pinches non-iodised salt, to taste (see Tips)
Rolled goat’s cheese
- 1 tbsp dried mixed herbs of choice
- 1 - 2 pinches non-iodised salt
- Wartości odżywcze
- na 240 g
- Kalorie
- 2968.8 kJ / 709.6 kcal
- Białko
- 36.5 g
- Węglowodany
- 50.5 g
- Tłuszcz
- 41.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 943.9 mg
Alternatywne przepisy
Plum and cherry paste
5h 15min
Butter
10 Min
Rye seed loaf
28 Std. 10 Min
Chai tea powder
10 Min
Pear Paste
10h
Marinated feta cheese
170 godz.
Greek Yoghurt with Honey and Walnuts
18h 30min
Homemade ricotta
1 Std. 15 Min
Wholegrain mustard
120 Std.
Haloumi
5 Std.
Savoury herb baked ricotta
2 godz. 40 min
Natural yoghurt (mixing bowl method)
11h