Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à café bombée de graines de fenouil
- 2 bouquets d'aneth frais
- 150 g de gros sel
- 150 g de sucre
- 1 filet de saumon frais épais de 1 kg avec la peau
- 2 c. à soupe d'aquavit
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1415 kJ / 340 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Entrée : saumon en gravelax et blinis au sarrasin
48 godz.
Risotto aux coquillages et à la truffe
45 min
Gravlax de dorade au combava et gingembre
12h 20min
Fumet de poisson
45 min
Bisque de crevettes et saint-jacques, croûtons au beurre safrané. Médaillons de cabillaud sauce Armoricaine.
50min
Gravlax de saumon à la betterave
8u. 15min
Saumon gravlax à la betterave
24h
Bisque de homard au paprika
1 Std. 20 Min
Fumet de crustacés
25min
Bisque de crevettes
30 min
Fish and chips, sauce tartare
1 Std. 20 Min
Sauce vierge
10min