Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à café bombée de graines de fenouil
- 2 bouquets d'aneth frais
- 150 g de gros sel
- 150 g de sucre
- 1 filet de saumon frais épais de 1 kg avec la peau
- 2 c. à soupe d'aquavit
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1415 kJ / 340 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Foie-gras mi-cuit
50 godz.
Sauce vierge
10min
Gravlax de cabillaud au piment fumé
3h 10min
Tartare de bar aux fruits de la Passion
20min
Foie gras farci aux figues
24u.
Entrée : saumon en gravelax et blinis au sarrasin
48h
Saumon gravlax à la betterave
24u.
Gravlax de saumon à la betterave
8h 15 min
Carpaccio de veau vitello tonnato
1u.
Foie gras de canard
72h
Ceviche de dorade
10min
Lotte et crevettes à l'américaine
1h 15min