Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 opakowanie boczku parzonego, w plastrach (100 g)
- ¼ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
- 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
- 1 czubata łyżka prażonej cebulki, gotowej
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- 150 g soli gruboziarnistej (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 1990 kJ / 476 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 58848 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Słodzone mleko zagęszczone
35 Min
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1h
Domowa ricotta
1h 15 min
Ser typu halloumi
29 Std.
Plaster miodu
1h 30min
Sól ziołowa
5 min
Kiełbasa słoikowa
26h 30min
Lody śmietankowe w wafelku
6h 30min
Musztarda
36 Std. 10 Min
Koncentrat bulionu grzybowego
25 min
Puder z grzybów
5 min
Słodko-ostry sos chili
25 min