Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 opakowanie boczku parzonego, w plastrach (100 g)
- ¼ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
- 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
- 1 czubata łyżka prażonej cebulki, gotowej
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- 150 g soli gruboziarnistej (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 1990 kJ / 476 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 58848 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Majonez
5min
Koncentrat bulionu grzybowego
25 min
Piwo imbirowe
25h 30min
Sól ziołowa
5min
Sos Reuben
10 Min
Olej aromatyzowany czerwoną papryką
24 Std. 40 Min
Bagietki rustykalne
15 godz.
Masło z boczkiem i cebulką
55 min
Marynowany ser typu feta
170h
Wolno gotowana francuska zupa cebulowa (z osłoną noża miksującego)
5h 30 min
Przyprawa za'atar
5min
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1 godz.