Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 opakowanie boczku parzonego, w plastrach (100 g)
- ¼ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
- 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
- 1 czubata łyżka prażonej cebulki, gotowej
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- 150 g soli gruboziarnistej (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 1990 kJ / 476 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 58848 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Majonez
5 min
Słodko-ostry sos chili
25min
Pikle z krojonej cebuli (TM6)
48 godz. 45 min
Sól ziołowa
5 min
Cukier waniliowy
72h
Koncentrat bulionu grzybowego
25min
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2 Std. 20 Min
Sól warzywna
5 min
Przyprawa uniwersalna
5 min
Szarpana wieprzowina
4h 15min
Koncentrat bulionu mięsnego
45min
Koncentrat bulionu drobiowego
45min