![Wholemeal Easter bread with eggs and smoked trout fillets Wholemeal Easter bread with eggs and smoked trout fillets](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e899323d-62f4-4e53-b8de-1ee9f35196d1/Derivates/43294bc1-57bd-4bfb-a907-cb9312e017f1.jpg)
Wersje kompatybilne
Wholemeal Easter bread with eggs and smoked trout fillets
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Wholegrain Easter bread
- 1 bunch fresh dill, leaves only (approx. 20 g)
- 100 g red onion, cut into halves, plus extra to garnish (cut in rings)
- 300 g milk
- 15 g honey
- 2 ½ tsp dried instant yeast
- 560 g wholemeal plain flour
- 1 egg
- 50 g butter, cut into pieces
- 2 tsp sea salt
Eggs
- 4 eggs, chilled, straight from the fridge
- water, to fill to 1L mark
Assembly
- 1 egg yolk, beaten, to brush
- 100 g mixed salad leaves
- 150 g cooked smoked trout
- freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon)
- ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 447.1 kJ / 106.4 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 222.9 mg
Alternatywne przepisy
Ube Halaya Jam
2h 10min
Goat's cheese
18h
Pan de Sal
2 Std. 20 Min
Pascualina
1 Std. 45 Min
Orange Honey Cheesecake Phyllo Cups
1 godz. 10 min
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2 Std. 30 Min
Italian Easter bread
3 godz. 50 min
Mushroom and sauerkraut pierogi
2 Std. 30 Min
Tangzhong milk bread
2 Std. 45 Min
Spelt
2 Std. 35 Min
Cranberry and Grapefruit Cocktail
30 min
Olive Spread
5 min