![Gluten free Classic Polish "tort" Gluten free Classic Polish "tort"](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c19864bb73ccfc5f7911c626a4d5e314/Derivates/6dc2f87f64b8d3e2c18c3f36d44c18daf7a69975.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- butter, to grease
- gluten free flour, to dust
- 90 g white rice flour (see Tips)
- 80 g potato starch
- 1 tsp gluten free baking powder
- 60 g flaked almonds
- 8 eggs
- 200 g white sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
Blueberry jam
- 250 g fresh blueberries (see Tips)
- 100 g jam sugar
- 50 g water
- 1 ½ tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp vegetable oil
Lemon water
- 150 g water
- 50 g freshly squeezed lemon juice
- 500 g fresh mixed berries of choice, small berries halved and larger berries sliced
Cream mixture
- 500 g mascarpone cheese
- 600 g pouring (whipping) cream
- 80 g icing sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- fresh mixed berries, of choice, to decorate
- fresh mint, leaves only, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1529.6 kJ / 365.6 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 34.7 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 149.6 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free focaccia bread
1小时
High protein natural yoghurt (Diabetes, TM6)
34 Std. 20 Min
Chocolate lava pudding
40 分钟
Almond Chocolate Torte Second Bowl
45 分钟
Vanilla Syrup
40 分钟
Rice paper rolls (Thermomix® Cutter, TM6)
1小时
Chai latte ice cream
15h
Berry and polenta porridge
20 分钟
Classic Chocolate Fudge
3hod. 10min
Texas White Bean Salad
15min
Warm satay bowl
1h 10min
Shredded chicken 2-for-1
40 分钟