Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- butter, to grease
- gluten free flour, to dust
- 90 g white rice flour (see Tips)
- 80 g potato starch
- 1 tsp gluten free baking powder
- 60 g flaked almonds
- 8 eggs
- 200 g white sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
Blueberry jam
- 250 g fresh blueberries (see Tips)
- 100 g jam sugar
- 50 g water
- 1 ½ tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp vegetable oil
Lemon water
- 150 g water
- 50 g freshly squeezed lemon juice
- 500 g fresh mixed berries of choice, small berries halved and larger berries sliced
Cream mixture
- 500 g mascarpone cheese
- 600 g pouring (whipping) cream
- 80 g icing sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- fresh mixed berries, of choice, to decorate
- fresh mint, leaves only, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1529.6 kJ / 365.6 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 34.7 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 149.6 mg
Alternatywne przepisy
Vegan bao sliders
Brak ocen
Waffles
25min
Gluten-free Burgers with Guacamole and Onion Rings
2h 45min
Frozen yoghurt bark (Thermomix® Cutter)
6h 10min
Sweet Potato Cake
6 godz.
Gluten Free Chocolate Orange Cookies (Metric)
2h
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
50min
Gluten and grain free bread rolls cooked in a cast iron pot
1 Std. 20 Min
Orange and vanilla canelé (non-alcoholic)
49hod. 5min
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15min
Magic bean chocolate cake
1h 40min
Hawaiian gluten-free pizza
2h