Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 150 g potatoes, peeled and cut into pieces (1 cm - see Tips)
- 135 g water, plus 2 tablespoons extra
- 125 g buttermilk
- 2 tsp dried instant yeast
- 1 tsp sugar
- 500 g baker's flour, plus extra to dust
- 1 ½ tsp sea salt
- 1 egg
- 2 tsp linseeds (flaxseeds) (optional)
- 1 tbsp pumpkin seeds (optional)
- 1 egg yolk, to glaze
- butter, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 885.1 kJ / 210.7 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 303.8 mg
Alternatywne przepisy
Panettone
34ωρ. 25 λεπτ.
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2 Std. 25 Min
Pani popo (Samoan coconut buns)
3 Std. 25 Min
Sweet breakfast bread
1h 30min
Potato pancakes
45min
Tangzhong milk bread
2u. 45min
Italian sandwich Rolls
2u. 45min
Brioche buns baked in a cast iron pot
2 Std.
Cheese and tomato bread
3h 5 min
Portuguese Bread (Pão de água)
3 godz. 30 min
Seeded bread loaf
3h 20min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2h 20min