Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 lemon, peel only, no white pith
- 2 sprigs fresh oregano, leaves only
- 550 g water
- 3 tsp dried instant yeast
- 45 g olive oil, plus extra to grease
- 750 g baker's flour, plus extra to dust
- 2 tsp sea salt
- 200 g pitted Kalamata olives (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 888.2 kJ / 212.3 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 329.9 mg
Alternatywne przepisy
Soft Chinese bread rolls
1 Std. 20 Min
Neapolitan pizza
1h 30min
Baguettes
3h 45min
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2 godz. 25 min
Rhubarb and ginger crème brûlée
7 Std. 30 Min
Whipped brie with fruit and nut caramel crunch
30min
Herbed lavosh
55min
Pizza in Bianco
1 Std. 20 Min
Pan de Sal
2h 20min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2h 20min
Pizza sauce
30min
Portuguese Bread (Pão de água)
3h 30min