Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 lemon, peel only, no white pith
- 2 sprigs fresh oregano, leaves only
- 550 g water
- 3 tsp dried instant yeast
- 45 g olive oil, plus extra to grease
- 750 g baker's flour, plus extra to dust
- 2 tsp sea salt
- 200 g pitted Kalamata olives (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 888.2 kJ / 212.3 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 329.9 mg
Alternatywne przepisy
Walnut cake with coffee frosting
1 Std. 10 Min
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2 Std. 25 Min
Ratatouille Galette (TM6)
1h 30min
Greek pita breads
1h 15min
Romesco dip
10min
Paris–Brest with praline cream
26 godz.
Edna's lemon curd teacake
40min
Amaretto biscuits
30min
Pascualina
1h 45min
Crunchy broccoli salad with speck
10min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26h 10 min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2u. 20min