Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 120 g di acqua
- 50 g di zucchero
- 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato
- 350 g di farina manitoba (farina ad alto contenuto proteico)
- 30 g di latte in polvere
- 1 uovo, medio (circa 60 g)
- 40 g di burro, morbido
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 1200 g di cosce di pollo con la pelle (circa 3) a pezzi (3 cm)
- 150 g di pasta Nyonya (vedere consigli)
- 20 g di curry in polvere
- ½ cucchiaino di sale
- 200 g di latte di cocco
- 1 uovo, leggermente battuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2084 kJ / 498 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 521 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta sfoglia
3 godz. 40 min
Freakshakes gusto crostata
2h 30min
Fagottini di agnello speziati
1h 30min
Menù: Filetti di pesce in salsa verde con fagiolini; riso pilau; mousse limone e basilico (Bimby Friend)
55p
Arancini di riso
3h 5min
Isadora ubriaca alle noci
3h
Petto d'anatra in salsa di zenzero e arance, purè di patate e fagiolini
1h 10min
Uova alla scozzese (Scotch eggs)
1h
Mignolata
3 Std. 30 Min
Freakshake gusto cassata
20min
Frutta Martorana
27 Std. 30 Min
Sfinci siciliane
2h 30min