Reibekuchen mit Lachs

Reibekuchen mit Lachs

3.7 82 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Reibekuchen
  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    40 g
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Kartoffeln in Stücken
    600 g
  • Haferflocken, zart
    50 g
  • Ei
    1
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
Dillcreme und Fertigstellung
  • Knoblauchzehe
    1
  • Dill abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
    1 Stängel
  • Crème fraîche
    200 g
  • Zitronensaft
    10 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Paprika edelsüß
    ¼ TL
  • Räucherlachs
    12 Scheiben

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 496 kcal / 2077 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 17 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...