Urządzenia i Akcesoria
Geflügelsalat mit Chicorée
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 Portionen
Składniki
-
Hähnchenbrustfilets in Würfeln (1,5 cm)650 g
-
Paprika edelsüß2 TL
-
Öl260 g
-
Salz1 ½ - 2 TL
-
Pfeffer¾ TL
-
Wasser500 g
-
Ei sehr frisch1
-
Zitronensaft1 TL
-
Senf1 ½ TL
-
Curry mild2 ½ TL
-
Petersilie abgezupft5 Stängel
-
Mandarin-Orangen (Abtropfgew. 175 g), abgetropft1 Dose
-
Frühlingszwiebeln in Ringen1 Bund
-
Chicorée in Streifen2
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
21 g
Kalorie
1750 kJ /
418 kcal
Tłuszcz
34 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2021
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Eier-Spargel-Salat mit Lachs und Senfsauce
1 godz.
Matjes-Apfel-Ragout mit Eisbergsalat
15 min
Heringssalat
1 godz. 5 min
Käse-Kasseler-Salat
20 min
Glückstädter Matjestopf
3 godz. 30 min
Brot mit Rote Bete und Hering (Smørrebrød)
50 min
Brathering-Salat
45 min
Eiersalat
50 min
Eiersalat mit gebratenen Garnelen
50 min
Würzfleisch (Ragout fin)
1 godz.
Eier-Gemüse-Salat
35 min
Heringsstipp mit Drillingen
1 godz.