Urządzenia i Akcesoria
Geflügelsalat mit Chicorée
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 Portionen
Składniki
-
Hähnchenbrustfilets in Würfeln (1,5 cm)650 g
-
Paprika edelsüß2 TL
-
Öl260 g
-
Salz1 ½ - 2 TL
-
Pfeffer¾ TL
-
Wasser500 g
-
Ei sehr frisch1
-
Zitronensaft1 TL
-
Senf1 ½ TL
-
Curry mild2 ½ TL
-
Petersilie abgezupft5 Stängel
-
Mandarin-Orangen (Abtropfgew. 175 g), abgetropft1 Dose
-
Frühlingszwiebeln in Ringen1 Bund
-
Chicorée in Streifen2
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
21 g
Kalorie
1750 kJ /
418 kcal
Tłuszcz
34 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2021
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Eier-Curry-Salat
1 godz. 30 min
Rote Grütze Deluxe
30 min
Lauch-Käse-Suppe mit Hackfleischbällchen
35 min
Eierplatte Frankfurter Art
30 min
Matjes-Apfel-Ragout mit Eisbergsalat
15 min
Eiersalat
50 min
Matjes-Salat mit Pflaumendressing
45 min
Schmorgurken
30 min
Dresdner Eierschecke (Sachsen)
1 godz. 30 min
DDR - Soljanka
1 godz.
Eierschecke
6 godz. 30 min
Würzfleisch (Ragout fin)
1 godz.