Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le crumble
- 30 g de parmesan, en morceaux
- 25 g de farine de châtaigne
- 20 g d'huile d'olive
- 2 c. à soupe de basilic frais, haché
- 2 c. à soupe de ciboulette fraîche, ciselée
- 2 c. à soupe de persil plat frais, haché
- 600 g de courgettes, coupées en rondelles
La sauce
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 2 c. à soupe d'eau
- 120 g de ricotta
- 2 c. à soupe d'estragon frais
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1021 kJ / 245 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis courgettes, basilic et chèvre
55 Min
Crumble de potiron et jambon
1h 10 min
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45 Min
Flan express au roquefort
30 min
Crumble salé poireaux, pruneaux et noisettes
45 Min
Tarte à la betterave et au chèvre frais
45 Min
Crumble de tomates
50 menit
Petits flans aux brocolis et noisettes
45 Min
Pannacotta parmesan
2 godz. 20 min
Crumble tomate-chèvre
35 Min
Crumble de courgette à la menthe
50 menit
Petit flan au roquefort et brocoli
40 min