Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La farce
- 200 g d'épaule de veau, coupée en morceaux
- 150 g de lardons
- 1 œuf
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
Les paupiettes aux olives
- 4 escalopes de veau (env. 120 g chacune)
- 20 g d'olives noires dénoyautées
- 100 g d'oignon rouge, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 3 c. à soupe rase d'huile d'olive
- 120 g de tomates concassées en conserve
- 40 g de vin blanc sec
- 50 g d'eau
- 1 bouquet garni
- 1 c. à soupe rase de fond de veau déshydraté
- 100 g d'olives vertes dénoyautées
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2389 kJ / 573 kcal
- Białko
- 57 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poulet de la "Mère Blanc"
1 Std. 15 Min
Osso-buco
1 Std. 20 Min
Pot-au-feu
1 godz. 35 min
Alouettes provençales
1h 30min
Blanquette de veau
1h
Bœuf bourguignon
2h 30min
Bœuf bourguignon
1h 25min
Veau aux olives
1h
Chapon en blanquette
1h 30min
Poule au pot béarnaise
2 godz. 15 min
Paupiette de veau à l'orange
1 Std. 15 Min
Blanquette de veau vapeur
1h 10min