Bezglutenowy wieloziarnisty chleb z kukurydzy i kaszy gryczanej
TM6 TM5

Bezglutenowy wieloziarnisty chleb z kukurydzy i kaszy gryczanej

3.0 (21 ocen)

Składniki

  • 170 g ziaren kukurydzy, suszonych, do popcornu
  • 65 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 80 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 40 g nasion chia
  • 10 g drożdży świeżych, pokruszonych
    lub 1 łyżeczka suchych drożdży
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 25 g miodu
  • 250 g wody, letniej

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
491 kJ / 117.4 kcal
Białko
3.3 g
Węglowodany
16.6 g
Tłuszcz
4.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy