Urządzenia i Akcesoria
Mazurek wieniec z karmelizowanymi cytrusami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
12 porcji
Składniki
-
1 jajko sparzone
Kruche ciasto z migdałami
-
50 g cukru
-
100 g migdałów, ze skórką100 g migdałów, blanszowanych
-
200 g mąki pszennej
-
150 g masła zamrożonego, pokrojonego w 2 cm kostkę
Lukier pomarańczowy i karmelizowane cytrusy
-
1 pomarańcza ekologiczna
-
1 ½ cytryn ekologicznej
-
200 g cukru
-
migdały, w płatkach do dekoracji
-
melisa, świeża, tylko liście, do dekoracjimięta, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
9.8 mg
Białko
4.4 g
Kalorie
1298.3 kJ /
310.1 kcal
Tłuszcz
15.9 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Węglowodany
15.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mazurek chałwowy
7 godz. 30 min
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1 godz. 30 min
Tarta dyniowa
3 godz. 15 min
Rabarbar pod kruszonką
55 min
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min
Mazurek czekoladowo-kajmakowy z orzechami
1 godz. 40 min
Mazurek różany
1 godz. 40 min
Wielkanocna pascha z pistacjami
13 godz.
Pascha Wielkanocna
12 godz. 30 min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2 godz. 40 min
Wieniec z halloumi i rozmarynem
1 godz. 50 min
Świąteczna szarlotka z korzenną nutą
2 godz. 35 min