Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
TM6 TM5

Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką

3.4 (60 ocen)

Składniki

  • 120 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 100 g tapioki, drobnej
    lub 100 g tapioki, dużych perełek
  • 300 g mąki kukurydzianej
  • 470 g wody, letniej
  • 40 g świeżych drożdży, pokruszonych
    lub 4 łyżeczki suchych drożdży
  • 1 ½ - 2 łyżeczki soli
  • 50 g oleju rzepakowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • 50 g ziaren sezamu, białego

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
500 kJ / 119.4 kcal
Białko
2.2 g
Węglowodany
18.8 g
Tłuszcz
4.2 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Błonnik
1.7 g
Sód
266.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy