
Wersje kompatybilne
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
100
g tapioki, drobnej
lub 100 g tapioki, dużych perełek - 300 g mąki kukurydzianej
- 470 g wody letniej
-
40
g świeżych drożdży pokruszonych
lub 4 łyżeczki suchych drożdży - 1 ½ - 2 łyżeczki soli
- 50 g oleju rzepakowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
- 50 g ziaren sezamu, białego
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 119.4 kcal / 500 kJ
- Białko
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Sód
- 266.5 mg