
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
22 kromki
Składniki
-
120 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
100 g tapioki, drobnej
-
300 g mąki kukurydzianej
-
470 g wody letniej
-
40 g świeżych drożdży pokruszonych
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
50 g oleju rzepakowego
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
50 g ziaren sezamu, białego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
266.5 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
500 kJ /
119.4 kcal
Tłuszcz
4.2 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
18.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA IV
11 Przepisów
Polska
Polska