Urządzenia i Akcesoria
Kwiaty czarnego bzu smażone w cieście
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
10 sztuk
Składniki
-
240 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
280 g mleka
-
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
-
2 łyżeczki cukru
-
2 łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
olej do smażenia
-
10 kwiatów czarnego bzu (całych baldachów z łodygą)
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
miód do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
4.6 g
Kalorie
748.6 kJ /
178.8 kcal
Tłuszcz
6.8 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
24.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JADALNE CHWASTY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Konfitura z płatków róży
15 min
Cukier miętowy
40 min
Syrop z kwiatów czarnego bzu
2 godz. 25 min
Dolnośląska zupa dziewięciozielna
30 min
Zupa z pokrzyw
40 min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40 min
Chutney śliwkowy
1 godz.
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 godz. 50 min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Powidła śliwkowo-czekoladowe
1 godz. 30 min
"Miód" z mniszka lekarskiego
3 godz. 20 min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2 godz. 30 min