Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g fig, suszonych, bez ogonków, namoczonych (patrz wskazówka)
- 225 g moreli suszonych, bez pestek, namoczonych (patrz wskazówka)
- 300 g wody, z namaczania owoców (patrz wskazówka)
- 225 g cukru
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 7611 kJ / 1819 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 426.5 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem z jabłek i kiwi
40 Min
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 Min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 Std. 10 Min
Chutney truskawkowy
50 Min
Dżem z kiwi i mleczka kokosowego
15min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min.
Dżem z winogron
30 Min
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
1h
Biscotti z migdałami i gruszki w syropie
4 Std. 50 Min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 Std. 15 Min
Powidła śliwkowe
2 Std.
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 Std. 25 Min