Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g fig, suszonych, bez ogonków, namoczonych (patrz wskazówka)
- 225 g moreli suszonych, bez pestek, namoczonych (patrz wskazówka)
- 300 g wody, z namaczania owoców (patrz wskazówka)
- 225 g cukru
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 7611 kJ / 1819 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 426.5 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 min.
Marmolada pomarańczowo-daktylowa
40 min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Chutney truskawkowo-jabłkowy z zielonym pieprzem
1h
Surowa „ricotta” z orzechów macadamia (dieta raw)
24 Std. 15 Min
Powidła owocowe
1 Std. 35 Min
Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
45 min.
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1h 15 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1h 30 min.
Konfitura ananasowa z wanilią
35 min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1h 30 min.
Powidła śliwkowe
2h