
Urządzenia i Akcesoria
Dżem z suszonych fig i moreli
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
3 słoiki
Składniki
-
fig, suszonych bez ogonków, namoczonych (patrz wskazówka)225 g
-
moreli suszonych, bez pestek namoczonych (patrz wskazówka)225 g
-
wody z namaczania owoców (patrz wskazówka)300 g
-
cukru225 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
Wartości odżywcze na 1 porcja
Kalorie
1819 kcal /
7611 kJ
Białko
17.2 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
426.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DŻEMY I MARMOLADY
8 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1 godz. 30 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Dżem z jabłek i kiwi
40 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Powidła owocowe
1 godz. 35 min
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 min
Konfitura ananasowa z wanilią
35 min
Dżem z kiwi i mleczka kokosowego
15 min
Marmolada pomarańczowo-daktylowa
40 min
Szybki dżem z mrożonych owoców jagodowych
30 min