Urządzenia i Akcesoria
Dżem z suszonych fig i moreli
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
3 słoiki
Składniki
-
225 g fig, suszonych bez ogonków, namoczonych (patrz wskazówka)
-
225 g moreli suszonych, bez pestek namoczonych (patrz wskazówka)
-
300 g wody z namaczania owoców (patrz wskazówka)
-
225 g cukru
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcja
Białko
17.2 g
Kalorie
7611 kJ /
1819 kcal
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
426.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DŻEMY I MARMOLADY
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1 godz. 30 min
Marmolada pomarańczowo-daktylowa
40 min
Granola wytrawna
1 godz. 35 min
Gruszki w czerwonym winie
3 godz. 10 min
Śliwki w czekoladzie
2 godz. 30 min
Granola podstawowa
1 godz. 45 min
Powidła owocowe
1 godz. 35 min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 godz. 10 min
Konfitura żurawinowa do mięs i serów
4 godz. 45 min
Szybka konfitura z cytrusów
1 godz. 30 min
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 min