Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g fig, suszonych, bez ogonków, namoczonych (patrz wskazówka)
- 225 g moreli suszonych, bez pestek, namoczonych (patrz wskazówka)
- 300 g wody, z namaczania owoców (patrz wskazówka)
- 225 g cukru
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 7611 kJ / 1819 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 426.5 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem z jabłek i winogron
45min
Dżem z winogron
30 Min
Konfitura żurawinowa do mięs i serów
4h 45min
Chutney z jabłek
1 Std. 20 Min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 Min
Marmolada pomarańczowo-daktylowa
40min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40min
Dżem z kiwi i mleczka kokosowego
15 Min
Dżem z ciemnych winogron
1 Std. 50 Min
Chutney śliwkowy
1 Std.
Konfitura ananasowa z wanilią
35 Min
Powidła śliwkowe
2h