![Dairy free béchamel Dairy free béchamel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A41A7B55-348C-4D95-ABA1-48C96D0BB039/Derivates/CE1FB9CE-A373-4D12-909B-D60608BF1304.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g rice milk (see Tips)
- 50 g plain flour
- 50 g dairy free spread
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground nutmeg
- ½ tsp Dijon mustard
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 4009 kJ / 954 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 79.26 g
- Tłuszcz
- 65.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.9 g
- Błonnik
- 4.72 g
- Sód
- 1721.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce
1 Std. 30 Min
Hemp milk
5 Min
Jackfruit and mayo sandwich filling
5 Min
Vegan mayonnaise
15 min
Plant-based béchamel sauce
10min
Pulled BBQ jackfruit
25 Min
Vegan gravy
40 min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40min
Vegan custard
15 min
Stretchy melty cheese
20 Min
Plant-based parmesan
5 Min
Cashew sour cream
10min