Sopa de alho-francês e cheddar gratinado

Sopa de alho-francês e cheddar gratinado

3.5 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 doses

Składniki

  • queijo cheddar cortado em pedaços
    120 g
  • alho-francês cortado em rodelas (1 cm aprox.)
    400 g
  • manteiga
    30 g
  • azeite
    20 g
  • batata cortada em cubos (2 cm aprox.)
    100 g
  • água
    700 g
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. sopa de
    1 cubo de caldo de legumes
  • sal mais q.b. p/ temperar
    1 c. chá de
  • pimenta preta mais q.b. p/ temperar
    2 pitadas de
  • baguete (1 cm aprox.)
    8 fatias de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 455.3 kcal / 1904.8 kJ
Białko 15.5 g
Tłuszcz 23.5 g
Węglowodany 47.3 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Sód 948 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...